Какво да си купим по-евтино от Гърция.Екип на NOVA провери къде е

...
Какво да си купим по-евтино от Гърция.Екип на NOVA провери къде е
Коментари Харесай

Какво да си купим по-евтино от Гърция

Какво да си купим по-евтино от Гърция.

Екип на NOVA провери къде е повече на сметка да се пазари за Великден, като съпостави цените в Гърция.  Особено в подтекста на тавана на цените при някои от главните хранителни артикули, които преди дни вкараха гръцките управляващи.

Първа спирка – фермерския пазар в Офринио.  Гид на екипа ни е Мариана Томова. Втора година семейство Томови живеят в Офринио. От Пловдив са, само че се прибират един път на няколко месеца.

Започваме да пълним Великденската кошница с артикули, които ще са ни нужни за зелената салата , която е известна както у нас по този начин и в Гърция. 100 грама маслини костват 60 цента.

В Петрич същия вид маслини  излизат 1,27лв.  И по този начин за зелена салата в Гърция дадохме 4,10 евро. А в Петрич – 8,37лв. Най-съществена разлика има в цените на маслините, доматите и краставиците. На юг са по-евтини. Докато при нас марулята и репичките са по на сметка.

Търговските асоциации напомнят още веднъж, че  на всяко понижение би трябвало да се показва предходната цена на стоката и следва да бъде най-ниската цена за същата стока за 30 дневен интервал от време, информира  кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Ако се предлага понижена цена на повече от 60% от наличните артикули в комерсиалния обект, проявлението на предоставения % на понижение е наложително да бъде  на видно място.

Издаването на касова записка е наложително, а  заплащане в брой на сума по-голяма от 500 евро е неразрешено,  според новия закон, който влезе в действие от новата година. Големите суми би трябвало да минат през картово или различен тип електронно разплащане. Глобата за търговеца е в размер два пъти цената на стоката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР